Tuesday, January 26, 2010

24.01.2010 - La Field Museum

ziua buna,

urarea "sa va incalziti bine!" cred e potrivita pt momentele astea nu?

aici la noi ... a fost un pic de vara...aproape 10 cu plus au fost cateva zile...acu a mai scazut un pic... cica de maine zapada iar...om vedea..mai e iarna aici pana la sfarsitul lui aprilie ;)

sa trecem la ale noastre...da stiu..cam tarziu am mai scris ceva...acu iarna nu prea ai unde merge in aer liber...nici nu prea am facut vizite...acu am iesit weekendul asta sa fie treaba buna...sa ne amintim cum era altadata ! ;)

si unde am fost?... la Field Museum... uei...MARE MARE MARE...da mare muzeu mai era...

asa ne-am plimbat 3 ore si ceva pe fuga... fara prea multe amanunte :D

principalele atractii... o expozitie de diamante - revin cu detalii - un mormant al unui faraon - nume ciudat nu pot pronunta :D ... si lumea vazuta prin ochii unui gandac unde lucrurile sunt marite de 100 de ori :D

bun...

expozitia de diamante... ce sa va zic... experinta de neuitat... sa vezi atata diamante la un loc :D unele reale...altele nu...diamante purtate de Elton John, Salma Hayek, indianca fost miss world. acu mare star de cinema...si multi altii...in principiu...de cum au descoperit ei ca se formeaza pana cum au facut mine si cum au inceput sa le gaseasca... si cum sa le exploateze... printre exponate... un colier cu o piatra care cica e mai mare de pe un lantz fabricat de Frant al nuj catelea al Frantzei...pt ca fiului sau i-a iesit primul dinte ! un lantzishor cu 2000 de diamante... si .. da...este si unu mare ! al 3-lea diamant ca marime inregistrat vreodata... taiat dintr-unul de 860 karate a ajuns la 406 karate ! si e si orange ! tareeee ! evident nu ne-au lasat sa facem poze sau sa folosim aparatele foto ca daca nu descarcam bateria in expozitia aia :D

mormantul unui faraon... este poze...mumii...obiecte...foarte interesant as putea spune...lucruri care...si noi si nu prea ne-am intalnit noi cu asa ceva :D pe fiul asta ii zicea : Unish-ankh ! frate cu romanul !

lumea vazuta prin ochii unui gandac... bleah ! multe ganganii la un loc :D ... interesant totusi :D

in rest...exponatele din sala...o sa vedeti cum arata o intrare la un muzeu... un hol de juca nationala romaniei meciul vietii si nu apuca Mutu sa inscrie si plecam ca capu'ntre picioare !

nenea baiatu T-Rex...dupa panou... singurul si cel mai complet exemplar...90% la oasele dinozaurilor care o sa le vedeti in poze... sunt... AUTENTICE ! 10% sunt piese construite artificial...in rest...totul este... AUTENTIC ! o sa vedeti doamna mea cum sta cu mana pe un OS... da da... UN OS ! ceva pe acolo la oul piciorului la ceva mare :D plus ea tine mana lipita de dintele unui T-Rex :D baiatu asta avea dantura !

foarte multe chestii din diferite zone... Africa, Tibet, China ... costume...obiceiuri....

sa nu uitam animale...multeeeeeeeee...de toate felurile !

doamna mea se lua de statuiele de pe culuar...avea ea ceva cu ele... si desi langa ele scria : Fa ce vrei cu mine numai nu ma atinge !...da noi nu... BATMAN BATMAN !

dupa 3 ore jumate de umblatura am ushchito la drum ca ne asteptau pretenii la un suculet !

spre final...da da stiu...pozeeeeeeeeeeeeeee

http://picasaweb.google.com/ramonel/24012010LaFieldMuseum

hai v-am pupat ! pe data viiiooooarreeeee !!! la History Museum !

Friday, January 1, 2010

01.01.2010 - In Downtown la Cumpana din Ani !

ziua buna si LA MULTI ANI ... bine am venit cu totii in 2010 !

ce sa zicem? ... am luat-o de la zero in anul ce vine...speram la loto ceva ceva...daca nu...sclavie pana la adanci batranetze :D

am scris cu ocazia petrecerii trecerii intre ani...in buricul targului....la un -15 cu ceva vant... a mers...lejer...izmanutze... ciorapei...bocancei...bluzitza... totul *2 ... a fost bine...lejereala :D

locatia?... Chicago Navy Pier... frumos... petec de pamant pe lacul Michigan...frumusetze nu alta...

am ajuns noi pe la 11.40 acolo... loc de parcare ia-l de unde nu-i...am ajuns pe acoperis la etajul 7 al parcarii...ne-am bagat bine in parcare...si am luat-o perpedes pana jos unde era multimea calare sa vada artificiile..

noi ca tot romanul si petrecaretzul...shampania dupa noi... pahar de plastic...totu in punga de cadouri... acuma cineva o sa intrebe...bun si cum beti voi?...cine mai conduce... pai aici ai voie un pahar de bere...un pahar de vin si o cinzaca de ceva si poti conduce ca nu se ia de tine...dar cel mai bine si cel mai indicat e sa nu bei nika... da nah..e Anu Nou !

bun...

stateam noi asea si deodata ..3 ... 2...1... si poaf ! uei da paralizie...adik cum? ...da da ..deja era ora H ... acu ne uitam la artificii... stam noi asa 5 minute...dupa care Florentina ma intreba ...auzi da asta e tot?

deci fara vraja... nu stiu ce a fost pe televiziunile din RO pe tema asta...artificii din lume sau ceva...dar aici...praf rau...jenant la un oras de talia Chicago... uei lume... 10 min pe ceas...atata ! ma da ATATA ! dupa care toti au disparut... au plecat acasa...pfoai...nervu cat China ! nici Champania n-am desfacut-o pt ca nimeni nu bea ... da...deci ei nu beau in strada... am zis noio ca sa mergem pe mana lor. !

dupa ce s-o terminat treaba... ne-am dus...ne-am dat cu roata ! ne-am sucit o data... si ne-am dus la masina...

evident...unde au disparut toti aia de se uitau la artificii?... in masinile din garaj... ce incerca toata lumea sa faca?...sa plece acasa cat mai repede... urmare? BINGO ! blocaj ! o ora am stat si ne-am uitat la pereti...pana am iesit din garaj...nah asta este... bine ca a mers motoru' si am avut caldura :D

altceva nu stiu ce sa mai zic... poze..pozele sunt facute cu ultima jucarie achizitionata... sunt facute fara flash ...poate unele in ceata...ele sunt destul de reusite :D

am dat si oleaca cu zoom pe masina :D asta este...nu m-am putut abtine !

hai bagati ochiu ! pozeeeeeeeeeeeeeee !

http://picasaweb.google.com/ramonel/01012010InDowntownLaCumpanaDinAni

nah cam asta e...

LA MULTI ANI inca o data..si ne mai auzim si ...data viiitoaaaareeeeeee !