Monday, August 30, 2010

27-30.08.2010 - La Winsconsin Dells

ziua buna dragi preteni si concetatzeni !!!

dupa cum ziceam si mai devreme...ne-am intors...am fost in vacante...ne-am petrecut...

privim cu temeri weekendul viitor...ce vom face?...unde vom merge?...dar cum batranul si nemuritorul Ion Creanga ar zice.... dar asta e o alta poveste !!! sper sa fi fost el...mai mult cred ca e din filmele americane !!!

sa trecem la subiect...

locatie...wisconsin dells... distanta... directia NW de casa la vre 197 mile de acasa... aproximtiv 330km... LA CONSTANTA !! :)

bun...nah cu ce sa incep...

destinatia un satuc sa zic asa...un mic orasel de America...cred ca la vreo 2500 locuitori...ce sa va zic... perioada de activitate majora... sezonul cald ! 4 luni pe an...in rest nu zic ca e mort...dar nah ... sa zicem ca merge bine vara...

procipalele atractii... parcurile de distractii... tematice si parcuri acvatice...si mancare :D ca doar trebuie hraniti ajtia a lu americanii...si rest...fel de fel...golf...plimbari cu barcile... vanatoare...golf...din astea asa :)

noi am servit ce am putut...si in masura timpului alocat... de vineri orele 12.00 pana duminica orele 19.00 ...

am ajuns...ne-am cazat... frumos resort... camere curate...Aer conditionat piscina...jacuzzi...sauna...tot ce trebe...

dar noi ne-am axat pe ce era mai mult pe afara...si anume...intrare gratuita 3 zile la Mount Olympus Theme and Water Park...ce sa mai zic...3 zile de piscine si carturi si tobogane cu apa...

multe de zis...dar o iau incetu...

ne-au pus bratzari pe mana...o sa le vedeti in poze...cu bratarile alea nu le puteai rupe nici daca vroiai...ingenios...aveai cod de bare pe ele...daca nu vroiai sa cari cash la tine...puneai in contul tau de pe codul de bare puneai cash...vroiai o bere... iti scana bratzara si lua bani de acolo ;) foarte ingenios ash putea spune...

acu fiecare park avea tema lui si atractiile lui...noi nu ne-am prea aventurat ca aveam aici intrare gratuita... la alte parcuri plateam de ne iesea pe ochi :)

ce atractii aveam aici...ceva carusele din alea pe lemn... pfoai iti rupeau bucile...o sa le vedeti in poze... tobogane cu apa...de toate felurile...de la cadere in 80 de grade pana la colaci si cu preshul... o piscina care genera un val de 2 metri care se spargea dupa aia... alta care generate valuri mai mici de stateai cu colacul sa te zdruncine :D carturi...ne-am dat cu carturile de ne-am plictisit...intrare gratuita...uitasem sa zic ca unele atractii erau gratuite...altele cu bani :) alea free erau mai asa mai pentru copii .. celelalte...oh unele...aua :D

ia uitati aici o sa vedeti una din atractii si cred ca la bani si cea mai scumputza de acolo ...daca vroiai si DVD cu filmu...erau bani frumosi...dar sa trecem peste asta :

http://www.youtube.com/watch?v=sF0jCtNJHmM&feature=related

pe numele de strada : the slingshot (prashtia)... te baga intr-o cushca...cate 2... si dupa aia va arunca in sus...o sa vedeti in poze... cum are zice un clasic in viata : NASHPA !

o alta atractie unde ne-a placut foarte mult...a fost la Casa Alba...o replica mai bine zis...o replica cu capu'n jos !

eu unu m-am dat in trenulete nasoale...dar cand e de rotit cu capul in jos...zic pas :)

si acolo ne-a dus in tur peste tot...pe la Biroul Oval...pe la alieni ... pe la dinozauri... ne-a speriat...adik a incercat sa ne sperie...eu eram cu aparatul foto :) prezentatoarea sa zic asa...era una tanti din india sau ceva prin apropriere...avea accent grozav...se chinuia saraca...dar inafara de mine si florentina toti erau americani ...si nu cred ca s-a inteles prea bine ce vroia tanti aia de la noi... tanti...probabil un USA Work and Travel ca de altfel si restul de prin zona :D ca acu era sezonul :) frumos turul...bun de amintiri :)

mai sunt fel de fel...magazine cu fel de fel de chinezarii si apa si sucuri si alcoale si inghetata...au de toate pentru toti...pozele o sa zica totul.

vash da linkul de la parcul unde am fost noi...dar le fac hituri pe website-ul lor ... si nah :)

am fost si am luat masa la un restaurant interesant...La Renu' :) probabil ar fi o traducere adecvata... mancare buna... o sa ma vedeti cu o coasta (un rib de 16 inchi) in fata...mancat tot... eram flamand parca nu mai era ziua de maine...si o bere sa ungem matzu...si cam asta a fost cu prima cina...

a doua cina a fost la un bar sportiv...prima data noi ne-am luat masa afara...dar era cam intuneric afara...si acolo in statiunea asta erau tzantzari care nu au vazut persoane cu sange dulce cum suntem noi... pe mine cel putin m-au faultat de nu mai stiam pe unde sa merg... sa vedeti a doua zi cu pielea bronzata si ditamai mushcaturile printre parul de pe picioarele si sa incerci sa te scarpini... provocare !

una din cele mai interesante atractii la care am fost...sunt poze dar nu am putut sa pun partea buna a distractiei..a fost cam asa : cam 30 de persoane...te urca intr-o barca...barca asta se numeste : army speed boat...asha... si barca asta are numai 3 motoare... 450 CP fiecare... 8.1 litri fiecare...faceti voi calculul :)

din poze o sa vedeti doar zona unde am putut scoate aparatul la vedere...in rest...baieti faini...aveau cutii speciale sa iti pui lucrurile acolo sa nu ti le uzi...dar pozele o sa fie poze...clipul va spune ce nu am putut poza :)

http://www.youtube.com/watch?v=UxAlcq4RiIs

for the record : chiar cu ei am mers :) "The Wild Thing" :)

ne-am urcat uscati...si am coborat...sa zicem ca nici la dush nu ne putem uda in locurile alea ;)

ar mai fi de zis multe zis...

spre final...ca da ne apropiem de final...

am dus-o pe dna. mea la hranit aligatori...o sa o vedeti in poze ce priviri tandre are cu ei :) puteam sa ne facem poze si sherpi...dar...cum ar zice americanu' : eeeewwwww !!! creepy !!!

sa nu uit... vorbisem mai devreme de tzantzari...pana sa iesim din statul Wisconsin...o sa vedeti ultimele 3 poze cum arata botul masinii :) inchipuiti-va cati au intrat direct in radiator :) cand am oprit la o mica pauza la o benzinarie...a trebuit sa stergem parbrizul ca nu mai vedeam bine :)

cu acestea fiind zise...cam asta a fost mica noastra vacanta...astazi...luni...am uscat menta ...dar de maine la treaba...weekendul care vine iar e weekend prelungit... Ziua Muncii e luni...sa fie tot petrecere !!!

hai v-am salutat...si ...da hai sa dau si pozeeeee :

http://picasaweb.google.com/ramonel/2730082010LaWinsconsinDells

pe data viitooooooareeee !!!

Thursday, August 26, 2010

25.08.2010 - La Chicago Tall Ships !

ziua buna ! hop si asa ! am incalecat asa !

ce scuze sa mai folosesc?...dupa mai bine de o luna ne-am intors !

nu am plecat nicaieri da ne-am intors asa...pe blog !

da da...poze multe...este la final link...pana atunci pre-renumita palavrageala !

o scurta introducere... prima data in targ la noi se organizeaza treaba asta... le zic ajtia Tall Ships... nah nave vechi... reconstruite si acu baietii navigheaza lumea cu ele :D si stau si pe facebook in acelasi timp ! Poseidoane uni esti? !!!

intr-o fuga trup si suflet am venit la show... ca au pus si astia perioada de organizare cum nu se putea mai bine... da nah...macar este ! venit-am noi asa pe la 4 am ajuns pe teren...gasit parcare la etajul 2... adik la etajul 1 european... parcarea are 7 etaje cu tot cu acoperis... Nea' Oprescu...hai cu modelu' !

multe vaporashe...pe langa cele de croaziera normale...erau si chestiile astea plutitoare ! unele doar de vizitat...altele doar de "sail away" adik mergeai pe lac cu ele...fault la bani...sa le traiasca mama lu' bribinel ca nu dadeam atatia bani ! altii mai instariti au inchiriat un vas intreg pentru un "private event"...nah...estem !

si acu...am inceput lejer..vizionare de barcutze :D pe sus pe jos...stat la rand... mentionez ca am stat la rand si era miercuri dupa amiaza cand multi nici nu au iesit de la servici si ii inceputa si scoala de toamna aici...liniste ash putea sa zic ! oricum dupa cum erau pregatite budele ...asteptau lume multa pe weekend...si cred ca va merge multa lume ca e in buricul targului...

asta e linkul oficial : http://www.navypier.com/tallshipschicago/home.html

scump domnule ... scump !

dupa cum ziceam...pe barci cand te urcai erau toti membri echipajului...care puteai sa ii intrebi orice... ei erau acolo...acolo dormeau...acolo prindeau peste cred...acolo mergeau la buda ...era casa lor !

daca te tinea buzunaru' unele vapoare inclusiv cel care urmeaza .. puteai sa mergi la bord cu ei...cateva saptamani nu stiu cat dura un voiaj :) traiai pe barca cu ei !

vorbind de urmatorul vapor...asta e special ! si-a facut aparitia in ceva filme de la hollywood ! printre care si Piratii din Caraibe....dau link acusica de pe youtube sa vada ochiu !

ia uite link : http://pirates.wikia.com/wiki/Edinburgh_Trader

se autointituleaza oficial : Bounty !

foarte tare corabia...king of the road !

vazut tot...pozat tot...ce sa mai zic...pozat tot !!! :) nici nu am pus toate pozele ca am facut vreo 400... unde sa le pun?...inchidea la 7eleven...pardon la non stop pana puneam toate pozele !

ce sa mai zic?...foarte tare show-ul asta nautic ! placut ochiului ! deacu ...miercuri ca miercuri...dar vine weekend-ul ...cica plecam in concediu 3-4 zile :D... si luni liber...vedem...punem poze...

sanieeeeeeeeeeeeeeee !

hai ca deja cred ca asteptati pozele...hai cu click aici !!!

http://picasaweb.google.com/ramonel/25082010LaChicagoTallShips

pe data viitoare....adik peste cateva zile cand ne intoarcem !!!