Monday, July 25, 2011

22-24.07.2011 - Weekend la Galena

ziua buna boieri mari,

am revenit cu noutati :)

weekend-ul asta l-am petrecut ...la tzara... multi vor zambi...da literalmente la tzara intr-un orasel de 3500 locuitori :) undeva la marginea frumosului nostru stat Illinois...

se facu intr-o vineri dimineata ... mancat mic dejun... bagaj de cu o seara inainte facut...urcat in bibiu...si vrum vrum... vreo 250km de casa...cam 3 ore cu masina....jumate pe autostrada...jumate pe drum judetean/comunal :)...

si dai si lupta...o torentiala cand am plecat de acasa...aua !!! pe drum s-a potolit si chiar a dat soarele :D foarte frumoase peisaje... imediat cum iesi din marea zona metropolitana...nu mai e nimic decat ferme...da ce ferme...ce masini...ce silozuri...ce strazi ! :)

si uite asha incetu cu incetu admiram amandoi bogatiile neamului...avea fotografa autorizata si master in capturarea momentelor unice :) la un moment dat ne-am oprit pe un varf de deal...era zona special amenajata sa te urci intr-un turn sa te uiti la 360 grade...din pacare era inchis...si am facut poze doar asa de pe drum...vedeai cam 15-20km in zare cat vezi cu ochiul numai ferme, porumb si totul verde :)

o sa mai observati si ceva orasele...oresele prin care am trecut ... 700-1000 locuitori maxim :)

in cele din urma am ajuns la destinatie...am ajuns pe la 2 la pranz... nu puteam sa ne cazam decat dupa ora 4 dupa amiaza...asa ca am luat-o la o tura prin centru...cladiri frumoase...organizate...asa totul pe deal...parcari gratuite !!!! nu vezi asa ceva peste tot :D si am luat magazinele la rand...cel mai mult ne-am plimbat pe strada principala care avea undeva la 500m...ca va ziceam la inceput ca orasul are 3500 locuitori :) si literalmente era un centru destul de mare :))

in cele din urma am mers si ne-am cazat...acu e acu...locatia era o casa veche...si cand zic veche era veche...dar...cu toate amenajarile posibile... tv satelit, internet wi-fi, aer conditionat central...

casa construita in 1876 :) si de atunci pastrata asa ... o sa vedeti in poze...totul era pastrat asa cum se traia pe atunci...obiecte...camere...camera barbatilor...camera femeilor...pian...femeile erau imbracate ca pe atunci...ma refer la gazde...nah multe ca nici noi nu mai stim desi ne-au explicat ei :D aveam voie peste tot sa umblam si sa facem ce vrem prin casa :) fiindca am ajuns primii...am umblat prin toate camerele si ne-am pozat...o sa vedeti si una 2 poze care exprima frica prin ciolane... :)

de mentionat...proprietarii care detineau aceasta casa...organizau turuiri cu stafii :) pozele care le-am facut eu personal ... cam ne-au tremurat chilotzeii :))

a doua zi dimineata... tzushti in masina sa vizitam si sa ne dam cu barca pe...nu aveati de unde sa ghiciti :) pe marele si impunatorul fluviu Mississippi :) ... acum o sa suta si ceva de ani marele maestru Mark Twain scria despre Huckleberry Finn si Tom Sawer cum navigau ei in acele vremuri pe fluviu :)...si noi am zis...daca ei au putut...noi nu putem? :)

am ajuns la locatia de plecare... un resort hotelier de ski...de acolo cu telescaunul pana pe marginea apei...de acolo cu barca... si dai si lupta :) o ora jumate de privelishti,...printre atractii...o sa vedeti in nenea pescar...ce utilaje de forat dupa peste are :) si un vultur pleshuv cu tot cu cuib in libertatea :) ffff tare :)

la intoarcere iar cu telescaunul pana sus pe deal :) dupa aia iar la vale cu niste carturi daca le pot zice asa...nu am nimic poze...dar o sa vedeti din pozele de pe telescaun,...traseele pe sub noi...

am ajuns acasa franti de oboseala... am iesit oleaca in oras...o sa ma vedeti mancand porceshte...cred ca cea mai copioasa masa mancata pana acuma de cand suntem aici in banii platiti :)

a treia zi...treziti...mancati de dimineata...decazati... si vrum vrum pana la vecinii din IOWA, statul vecin...si acolo o mica vizita ajea la pestera :) daca am mers pe apa...sa mergem si pe sub apa :) aproape de sub apa :) cica pestera dateaza de cand locuitorii cautau plumb...mari descoperiri au fost prin zona de plumb si de atunci e deschisa pt public...frumos :)

dupa mica plimbare prin pestera si pozele aferente...ne-am plimbat putzintel prin centrul orasului Dubuque...si acolo am vizitat una mica bucata muzeu al fluviului Mississippi... era si natzional...nu doar asa un muzeu :) acolo am vizitat despre fauna, flora....nah neinteresante..sa trecem la vapoare si motoare :) da da...acolo era mezu :) era un vapor care drena raul Mississippi... tras pe dreapta si noi ajtia platitorii de bilete de muzeu puteam sa ne plimbam pe el...foarte tare :)

ce pot sa mentionez aici... si fotografa mea nu a prea avut placere in a face pozele aferente...de moment ce pe marginea raului cresc doar un sinfgur tip de copaci...artzarul...si de aici si denumirea gazdelor ... mushtele de artzar...care potrivit realitatii...nu traiesc decat 24 de ore din momentul in care au iesit din cocon. problema e ca sunt multe...si cand zic multe...zic multe :) ele mor peste tot...acu pe geam...acu pe trotuar...acu pe masina...acu pe haina...si tot mai moare una...mai moare una... si te trezeshti ca iti trebuie lopata sa iti cureti aleea din fatza casei :) sau sa dai cu furtunul de pompieri pe peretele casei sa il cureti :) o sa vedeti una doua poze care vor exemplifica cele zise :)

ehh si dupa ziua de duminica... tzupa sus in masina...facut plinu la rezervor...si acasa taica...dai pe drumu de tzara cu 130/h ca pe autostrada unbla sticletii si mai mult de 100 nu ii poti da :) doar daca ai curaj in vena...

cam acestea fiind zise...va las...

da da...pozeeeee !!!! : https://picasaweb.google.com/ramonel/0722242011WeekendLaGalena

pe data viiitooooareeeee !!!!