Monday, September 7, 2009

06.09.2009 - La Starved Rock !

ziua buna,

da da...alt weekend...alta aventura...

de data asta un pic mai aproape de casa...la vreo 160km ...

cu ce sa incep... am inceput cu micul dejun.. .IHOP se numeste restaurantul ... la ora 9 dimineata stateai la rand sa te aseze la masa... ultra full... da dupa aia rasfatz... pfoai ce am mancat ! vai vai !

acu sa facem un scurt istoric al destiatiei :D ...

cica acest Starved Rock vine de la un moment in trecut cand localnicii s-au baricadat pe aceasta stanca si au fost inconjurati de un trib inamic sau ceva...si nu i-au putut scoate de acolo de pe stanca si au murit de foame ... "Starved"

in rest... puteti vedea maiestria Raului Illinois ..

in drum spre destinatie am facut ceva treceri printr=un nod de autostrazi... probabil cel mai mare din statul Illinois ... 3 autostrazi se intersecteaza.... fiecare cu toate iesirile si intrarile aferente si intrari si iesiri de pe o autostrada pe alta... oricum...ceva grandios :D

dupa o ora jumate de mers cu masina .. ."ajungem la destinatie" ...

aici am observat un lucru..daca e destinatie turistica... parcarile sunt pline...si full de oameni...

un alt eveniment care "ni se parea de acasa" : noi cautam loc de parcare si ce sa vezi... un grup de "cetateni" aveau masina parcata pe un loc de parcare si pe locul de parcare de langa ei ce credeti ca faceau? : aveau masa intinsa si mancau nestingheriti... si mai mult de atata dupa ce am parcat noi am trecut pe langa ei ...sa vezi si sa auzi... vorbeau romaneste ! mda... si sa vedeti cum se uita lumea la ei... toti pe iarba verde...cu batzu de peste...si hamburgheru in mana...cu grataru in flacari... ei NU...ei stateau pe asfalt si mai ocupau un loc de parcare !

dupa asta ce sa zice..am luat-o pe poteci... ce poteci...totul din lemn..unde nu era lemn...era pus pietris sau nisip pe jos sa nu se murdareasca nenea turistul care vine sa cheltuie bani... acu ce sa zic... poate ca au mai "sters" din salbaticia locului..dar totusi...ei este departe !

am ajuns si la "French Canyon" acolo unde apa a sapat mii de ani din cauza ghetzarilor care s-au retras...fff tare...

un alt lucru care aduce multi turisti aici... in general statul Illinois este drept...ii campie... "flat land" ii zic localnicii :D stanci si canioane...cam grele in statul Illinois de asta si multa lume aici in weekend...

bine multi din ei vin la vanatoare...la calarit prin padure... cu bicicletele cu ATV-urile cu Motoretele... oho...este treaba daca ai cu ce...

poti sa mergi si la vanat caprioare cu arcul...

dupa o zi de urcat si coborat...ne-am intors rupti acasa... a fost si umezeala mare... noi echipati de ploaie... vai vai...sconcsi !

si cam asta a fost "La Starved Rocks" !

astazi... Luni 07.09.2009 este Ziua Muncii aici in SUA... zi libera nationala...frecam buha... pauza de servici ! si dupa aia 4 zile de chin !

a .. nu nu ... nu uitasem ! :

POZEEEEEEE : http://picasaweb.google.com/ramonel/StarvedRock

pe data viiitoareeee !

1 comment:

  1. Sa inteleg ca Illiois a.k.a "Flat land" e frate' cu Botosani a.k.a "Tara Paiului"))))))))))

    ReplyDelete